Lördagen den 16 maj kan du från De Geer-hallen i Norrköping se och höra musiker ur Norrköpings Symfoniorkester (SON). Som sig bör, en orkester med decimerad numerär; avstånd, avstånd!

Cellisten och dirigenten Daniel Blendulf dirigerar Ravel. Blendulf började sin karriär som cellist och började studera dirigering 2005. Efter att tidigare ha betecknats som en av Sveriges främsta cellister har han idag etablerat sig som en av landets främsta dirigenter

Han dirigerar Svit ur Gåsmors sagor av Maurice Ravel, från 1908 för fyrhändigt piano, som senare orkestrerades till denna version.

Svit nr 2 i h-moll av Johann Sebastian Bach inleder konserten. Konsertmästare Henrik Jon Petersen och flöjtsolisten Teodor Tirlea leder orkestern.

Teodor Tirlea är stämledare i SONs flöjtstämma. Han kommer ursprungligen från Rumänien och började i SON 2016. Han studerade på musikhögskolan i Stuttgart och har spelat bland annat på Teatro alla Scala i Milano, Komische Oper i Berlin, Den Norske Opera & Ballett i Oslo, Gewandhausorkestern i Leipzig och GöteborgsOperan. 

Konserten finns tillgänglig från kl 15.00. Här kan du se denLÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.