HemDirigenterEn amerikan tar över Malmö SymfoniOrkester

En amerikan tar över Malmö SymfoniOrkester

Efterföljaren som chefsdirigent för Malmö SymfoniOrkester efter den franske Marc Soustrot blir den amerikanske dirigenten Robert Trevino.

Robert Trevino. född i Texas 1983, är idag chefsdirigent för Basque National Orchestra och har arbetat med orkestrar som Cincinnatti Symphony Orchestra, New York City Opera (Lincoln Center), London Symphony Orchestra, Gewandhausorchester Leipzig, The Cleveland Orchestra, Vienna Symphony, Rotterdam Philharmonic Orchestra, Die Münchner Philharmoniker, Accademia Nazionale di Santa Cecilia, St. Petersburg Philharmonic Orchestra m fl.
Han gjorde sin professionella debut 2003, vid 20 års ålder.

 

Robert Trevino fick de internationella ögonen på sig när han i december 2013 ersatte Vasilij Sinajski i en bejublad uppsättning av Verdis Don Carlo på Marinskijteatern, Moskva. Efter det har hans dirigentkarriär rullat allt snabbare.

 

Trevino inleder jobbet som chefsdirigent säsongen 2019/10. Marc Soustrot ger sin sista konsert den 16 maj 2019.

 

 

 

 

%d