HemOperaSvendéns vd-skap vid Operan förlängt

Svendéns vd-skap vid Operan förlängt

Birgitta Svendéns förordnande som VD för Kungliga Operan förlängs från och med den 1 juli 2019 till och med den 30 juni 2022 (hon är då just 70 år fyllda). Detta har nu Kungl Operans styrelse beslutat.

 

Birgitta Svendén är sedan den 1 februari 2010 vd och operachef för Kungliga Operan. Sin befattning som operachef började hon den 1 juli 2009.

– Kungliga Operan har nått stora framgångar under Birgittas ledning, både konstnärligt och publikt. Vi har ökat vår tillgänglighet och når ut till en större och bredare publik än någonsin tidigare, säger styrelsens ordförande Kristina Rennerstedt.

– Vi går nu in i ett intensivt arbete med våra husprojekt – Nytt produktionscenter och Ny opera i Operan – och den kunskap som Birgitta besitter är ovärderlig för projekten. Därutöver är Birgitta en skicklig ledare och en god företrädare för våra konstarter.

Kristina Rennerstedt är ”otroligt glad” att Birgitta Svendén vill fortsätta.

 

 

 

Föregående artikel
Nästa artikel
%d