Starkt tillskott för NorrlandsOperans ledning

Senast var det GöteborgsOperan som rekryterade ny, kvinnlig chef från den 1 oktober. I november tillträder Anna Göransdotter Höög som vice vd och administrativ chef (hon efterträder Per Edlund).

Görandsdotter Höög kommer från en befattning som vd för Blå Huset, där hon bland annat byggt upp verksamheterna Stora hotellet, U&Me och Gotthards krog och ansvarat för den familjeägda koncernens hotell, restauranger och konferensverksamhet.

Tidigare har hon även arbetat med varumärket Väven och utvecklingen av samarbetet mellan kultursektorn och de kommersiella delarna i Väven, varit vd på reklambyrå, marknadsstrateg på Näringslivsservice Umeå kommun samt strateg på Umeå Fritid.

– Det är med glädje att efter en gedigen rekryteringsprocess kunna välkomna en så erfaren och respekterad person som Anna säger Kjell Englund, vd och konstnärlig ledare för NorrlandsOperan. Anna Göransdotter Höög kommer med sina erfarenheter, från för oss relevanta verksamheter, bli ett starkt tillskott till ledningen för operan.


NorrlandsOperan i Umeå har egen symfoniorkester, opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten ingår också MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.