GöteborgsOperans konstnärlige ledare gästprofessor i Oxford

Han har varit internationellt verksam som opera- och teaterregissör i många år. Bland hans produktioner kan nämnas ParsifalRoyal Opera House, Covent Garden, LohengrinKungliga Operan och Madama ButterflyDen Norske Opera & Balett. Han har även gjort uppsättningar för Teatro Nationale de Sao Carlos i Lissabon, Lyric Opera i Chicago, Volksoper i Wien, Greek National Opera i Aten och Tokyo Opera City. För GöteborgsOperan har han regisserat flera uppsättningar, nu senast Strauss Elektra och den nyskrivna operan Shanghai, skapad för en s k inkluderad ensemble.

Det är alltså engelsmannen Stephen Langridge det handlar om; GöteborgsOperans konstnärlige ledare sedan 2013. I dagarna har han utsetts till Humanitas nye gästprofessor i operastudier vid New College, University of Oxford, fr o m hösten 2017.

Bland tidigare Humanitas gästprofessorer på New College märks dirigenter som Jane Glover, Christian Thielemann och Sir John Eliot Gardiner, regissörerna Katie Mitchell, Graham Vick och Gerard Mortier och sångare som Renée Fleming och Thomas Allen samt kompositören Judith Weir.

 

Foto: Joakim Hovrevik

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.