Mycket barock i sommarens Äppelrike

Södra Mellby kyrka

Musik i Syd tillsammans med Sällskapet Pro Musica och Kiviks församling arrangerar för andra året sin kammarmusikserie Musik i Äppelriket. En rad lysande musiker deltar, ofta i nya kombinationer. Årets konserter ges mellan den 7 och 28 juli i Södra Mellby kyrka och Kiviks kapell.

Årets tema är möten. Möten mellan artister, mellan instrument och med publiken. Från en pianokonsert av Mozart via ackordion och stråkkvartett till estradören Edda Magnason.

 

Sommarens program

Fredag 7 juli, kl 18.00, Södra Mellby kyrka
Hans Pålsson, piano & Musica Vitae
I ett somrigt program bjuder stråkorkestern Musica Vitae och en av Sveriges mest uppskattade konsertpianister på toner av Mozart och lokal sommarmusik från Huseby bruks storhetstid utanför Växjö.

Tisdag 11 juli, kl 13.30, Södra Mellby kyrka
Antoine Torunczyk, barockoboe & Kivik Baroque Academy 2017
Som en försmak inför kvällens konsert bjuder Antoine på en matinékonsert tillsammans med några av musikerna från akademiorkestern. Pärlor från barockens kammarmusik för oboe utlovas.

Tisdag 11 juli, kl 18.00, Södra Mellby kyrka
Kivik Baroque Academy 2017, Antoine Torunczyk, barockoboe
Kivik Baroque Academy möter Antoine Torunczyk. Några av norra Europas främsta musiker inom tidig musik har samlats för en akademi under ledning av stjärnoboisten Antoine Torunczyk. Publiken får ta del av det franska inflytandet på barockmusiken kring år 1700.

Söndag 16 juli, kl 18.00, Södra Mellby kyrka
Göran Söllscher, gitarr & Mats Bergström, gitarr
Två av Sveriges finaste musiker under de senaste 30 åren, har slagit sig ihop till en duo. Deras program speglar det möjliga och omöjliga för två gitarrer.

Fredag 21 juli, kl 18.00, Kiviks kapell
Minna Weurlander, ackordion & Pomona String Quartet
Malmös okrönta ackordeondrottning får sällskap av en stråkkvartett. Här möts ackordeon och stråkar, nytt och gammalt, tango och konstmusik, och inte minst nyskriven musik av Minna Weurlander.

Måndag 24 juli, kl 18.00, Södra Mellby kyrka
Anne Sofie von Otter, mezzosopran & Bengt Forsberg, piano
Sveriges kanske mest lysande duo bjuder på ett program med Shakespeares ord, tonsatta av kompositörer under 400 år, från Henry Purcell till Michael Tippett.

Fredag 28 juli, kl 18.00, Kiviks kapell
Edda Magnason
Edda Magnason framför tillsammans med några av sina favoritmusiker nyskapande kammarmusik, väldigt typisk för hennes tonspråk och artisteri.

 

Mer info ›

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.