Lördagen den 27 maj låter det brett och mångkulturellt från Stora scenen i GöteborgsOperan. Det är det hyllade livebandet Tarabband från Malmö som presenterar sin musik med influenser från Europa, Nordafrika och Mellanöstern (där de för övrigt skördat enorma framgångar). I konserten framträder de tillsammans med GöteborgsOperans stråkmusiker.

Irakisk-egyptisk-svenska sångerskan Nadin Al Khalidis karismatiska röst, hennes allmängiltiga texter på arabiska och hela bandets särpräglade sound och samspel har gett Tarabband en trogen publik i Sverige och utomlands, speciellt i Mellanöstern. 

Bandets sånger väver samman historier om människor och livsöden som pågår parallellt i olika hörn av världen – i Malmö, i jordanska Wadi Rum-bergen, i irakiska Mosul, i Kairo och i Bagdad; där för övrigt sångerskan och textförfattaren Nadin Al Khalidi föddes och växte upp. 

Ett halvår efter att bandet skrivit ett nytt kapitel i sin musikaliska resa genom albumet Yekhaf (arabiska för ’Rädd för mig’), landar Tarabband på GöteborgsOperan för denna unika konsert tillsammans med GöteborgsOperans orkesters stråkmusiker. 

Mandol från Algeriet
Musikerna i Tarabband:

Nadin Al Khalidi – kompositör, sång, algerisk mandol, gitarr
Filip Runesson – kompositör, orkesterarrangemang, fiol
Andreas Hourdakis – kompositör, elgitarr, akustisk gitarr
Cassius Lambert – bas
Fredrik Gille – slagverk, körsång
Valter Kinbom – slagverk, körsång

Samt med GöteborgsOperans orkesters stråksektion.

Mer i sommar

26 juni kan de höras i Kyrkhult, Tulseboda Kulturhus (Olofström) vid Nässelfrossa Festival. Och den 19 augusti spelar de i Vitabergsparken, Stockholm.

Den 22 september är Tarabband i Knivsta, den 23 september i Norrtälje.KyrkhultNässelfrossa Festival – Tulseboda Kulturhus

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.