Som en tydlig gest av engagemang och solidaritet med det ukrainska folket och musiklivet finns nu möjligheten att utan kostnad ladda hem noter och partitur med musik skapad av ukrainska tonsättare.

Ukrainian Live Classic

Tjänsten Ukrainian Scores, en del av Ukranian Live Classic (UCL), startades för några dagar sedan. Redan har många hundra ensembler och musiker från bl a Sverige, Nederländerna, Tyskland, USA och Kanada utnyttjat möjligheten.

Här är tillfället att få mängder av stycken av ukrainska tonsättare och att framföra dem fritt. Ett team av professionella musiker och projektledare vid UCL hjälper dig att välja musik och ger tips om detaljerna kring framförandet.

UCL tillhandahåller partitur från kompositörer som har gett sitt samtycke till delning av musiken samt partitur som är fritt tillgängliga.

Börja här

Lyssna in den ukrainska musiken

Som iMusiken skrev om här finns också en mobilapp för att också lyssna på ukrainsk klassisk musik; alltifrån den gamla, klassiska musiken till den samtida. Ladda ner mobilapplikationen Ukrainian Live Classic (ULC) i AppStore eller Google Play.

Initiativtagarna

Projektet Ukrainian Scores startades mitt under brinnande krig av ett antal institutioner: Lyatoshynsky-Club, Ukrainian Live Classic, Ukrainian Institute och Lviv House of Organ and Chamber Music för att presentera det här stora partiturbiblioteketet av ukrainska kompositörer runt om i världen.
LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.