Den 19 och 20 november blir det högtidsstund i Berwaldhallen, Stockholm, inför en 300-personerspublik. Den magnifike dirigenten Herbert Blomstedt (fyllde 93 i juli) gästar Sveriges Radios Symfoniorkester och som har med sig violinsolisten Johan Dalene, 20.

Konsertprogrammet består av en nyskriven Fanfar av Daniel Börtz, Violinkonsert nr 5 i A-dur av Wolfgang Amadeus Mozart (en 19-åriig tonsättares verk från 1775) och som avslutning: Symfoni nr 9 C-dur, Den stora av Franz Schubert, hans sista symfoni från 1849.

– När jag växte upp sändes en inspelning av Schuberts stora C-dursymfoni med Bruno Walter i radion på förmiddagen varje nyårsdag. Den gjorde stort intryck på mig i mina tidiga tonår och jag såg fram emot den varje år. Den symboliserade nytt hopp och nystart. Att framföra symfonin nu blir ett slags löfte om att vi kan återgå till det normala inom en inte alltför avlägsen framtid, kommenterar Herbert Blomstedt.

Konserten sänds i Sveriges Radio P2 fredagen den 20 november kl 19. Kan även ses i Berwaldhallen Play.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.