I slutet på augusti skulle Östersjöfestivalen äga rum, Nu ställs de in. Berwaldhallen säger att avsikten in i det sista var att i år göra festivalen helt digital, men de ”planeringsmässiga förutsättningarna i spåren av covid 19-utbrottet har slutligen satt stopp för det”.

– Vi har länge varit beredda på att genomföra festivalen digitalt, även om omständigheterna har varit svåra. Sedan utbrottet av covid-19 satte stopp för fysisk publik i Berwaldhallen har vi haft möjlighet att ge livekonserter varje vecka i P2 samt bildstreamat på Berwaldhallen Play.

– Vi är väldigt glada för den positiva responsen vi fått under våren. Ett intensivt arbete har lagts ned på att planera om Östersjöfestivalen efter nya förutsättningar, men till slut var vi ändå tvungna att ta beslutet att ställa in, säger Staffan Becker, konserthuschef i Berwaldhallen.

– Det känns mycket sorgligt att vi har behövt ställa in årets festival. Men vår starka förhoppning är att vi 2021 kommer att kunna erbjuda publiken ett ännu mer utmanande och tankeväckande program, som är kännetecknande för Östersjöfestivalen, säger Christian Thompson, planeringschef i Berwaldhallen.


Östersjöfestivalen 2021 kommer att genomföras i månadsskiftet augusti-september.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.