– Utbildningsfrågor är viktigare än någonsin och inte minst inom kultursektorn där det är mycket besparingar. Vi har en stor och viktig utmaning framför oss när det gäller att rusta musiker och musiklärare inför framtidens yrkesliv.

Det säger den nyutnämnda rektorn för KMH, Kungl Musikhögskolan – Helena Wessman – som idag av regeringen utsågs till tjänsten.

Nuvarande rektor professor Cecilia Rydinger Alin avslutar sitt förordnande i och med att Helena Wessman tillträder 5 juni 2019.

Konserthuschef, högskolerektor, trombonist

Innan Helena Wessman kom till Berwaldhallen var hon VD och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker och dessförinnan högskolerektor för Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet 2007–2009. Där ledde hon införandet av en ny utbildningsstruktur enligt den så kallade Bolognamodellen och drev ett uppmärksammat jämställdhetsarbete. Hon har även verkat som biträdande chef för Västmanlandsmusiken

Innan dess var Helena Wessman framgångsrik trombonist med utbildning på KMH och anställningar vid bland annat Musik i Uppland, där hon ingick i den kända Linnékvintetten. Med Linnékvintetten har Helena Wessman framfört specialskrivna verk samt genomfört turnéer, såväl i Sverige som i utlandet. Hon har gjort framträdanden som solist med orkester, tillsammans med pianist och på egen hand.

Helena Wessman ingår sedan 2013 i KMH:s styrelse.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.