HemI blickfångetBetala det du tycker konserten var värd

Betala det du tycker konserten var värd

Manchesters symfoniorkester, Hallé Orchestra, tar efter sommaren till ett nytt grepp för att locka nya människor till sina konserter. I en s k Priceless Concert den 6 september får publiken efter konserten betala det man tycker att konserten var värd – ”Pay as you like”.

Konserthuset Bridgewater Hall i Manchester

Publiken ska alltså bestämma biljettpriset (efter att i förhand ha bokat fria biljetter). Dessutom får publiken fria programhäften som beskriver och förklarar vad som framförs från scenen.

 

Konsert på publikens villkor

Konserten genomförs i Hallé-orkesterns ordinarie konserthall, Bridgewater Hall i Manchester. Publiken kommer att bjudas på tio kortare orkesterverk i ett varierat utbud. Det blir musik av allt från Johann Sebastian Bach och Georg Friedrich Händel till György Ligeti och John Adams.

– Man kan ta en drink i foajén, eller gå på toa, som Hallé-orkesterns vd John Summers uttrycker det.

– Poängen med den här konserten är att folk inte ska behöva kunna den vanliga konsert-etiketten. En ny publik ska få chansen att uppleva en hel del fantastisk musik, men på sina egna villkor, fortsätter Summers.


Hallé Orchestra grundades 1858 av Sir Charles Hallé. Ända fram till sin död 1895 dirigerade han så gott som varje konsert; i många av dem var han även pianosolist.

Chefdirigent idag är Sir Mark Elder.

 

 

%d