Hon blir ny bas på GöteborgsOperan

Brinnande kulturintresse räcker långt för att kunna bli operachef. Men viktigare har varit att man har ”erfarenhet av att leda komplexa organisationer, kunskap om regionen, hennes affärsmannaskap, att hon är en närvarande och synlig chef”, enligt operans styrelse.

Det är Christina Björklund som nu utsetts till att leda GöteborgsOperan efter Ronnie Hallgrens tre år som chef. Den 1 oktober börjar hon som vd vid operan.

Christina Björklund (född i Skövde) kommer närmast från ett uppdrag som vice vd och operativ chef för möbeldesignföretaget Offecct i Tibro. Hon har tidigare bl a varit vd och koncernchef för Hallpressen AB och även arbetat som hotell- och marknadschef vid Hotel Bellevue i Hjo. Hon har även under ett par år varit marknadschef för Tillt/Skådebanan Västra Götaland.

 

Salongen, GöteborgsOperan. Foto: Ingmar Jernberg

– Vårt val har fallit på en person som har gjort stora arbetsinsatser i näringslivet samtidigt som hon har ett brinnande intresse för kultur. Hon är en rationell och realistisk lagspelare och duktig på delaktighet. Christina Björklund förstår att GöteborgsOperans arbetsområde är lokalt, regionalt, nationellt och internationellt, säger Tord Gustafsson, ordförande i GöteborgsOperans styrelse.

Och Christina Björklund deklarerar, att hon trivs med att arbeta i komplexa verksamheter där flera olika processer pågår samtidigt och olika intressen och drivkrafter möts, så som konstnärliga, demokratiska och kommersiella.

– Jag ser fram emot att få leda Göteborgsoperan och fortsätta utveckla den tillsammans med personalen och andra aktörer, i och utanför huset. Det är en fantastisk verksamhet som väcker känslor, tankar och gör skillnad – för samhället, besökarna och de anställda, säger Christina Björklund.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.