För första gången ger Kungl. Musikaliska Akademien i sin skriftserie ut en bok riktad till barn. Ett 60-tal nya texter och nya illustrationer kompletterar nu den reviderade och uppdaterade Musikboken – ett intro till klassisk musik.

Boken utkom första gången år 1998 och riktar sig till barn, unga, familjer och alla som är intresserade av klassisk musik. Den är också tänkt för grundskolans musikundervisning, skolor med musikprofil, musikklasser, körverksamhet och Kulturskolan.

Bo Johansson – Gitten Skiöld – Fibben Hald

Författaren och ämnesläraren Gitten Skiöld har skrivit de musikhistoriska texterna och för bokens musikteroridel står tidigare musikläraren vid Adolf Fredriks musikklasser, grundaren av Adolf Fredriks Flickkör, akademiledamoten och 2009 års mottagare av Medaljen för Tonkonstens Främjande, Bo Johansson. Illustratören, tillika barnbokslegendaren Fibben Hald, bidrar starkt med sina fyndiga illustrationer.

Inspirerande intro till klassisk musik

– Vi är stolta över att ge ut vår första publikation om klassisk musik för barn, ett viktigt steg i att sprida kultur och bildning till nästa generation, säger Fredrik Wetterqvist, Kungl. Musikaliska Akademiens ständige sekreterare. I en tid där digitala medier och snabba intryck dominerar, tror vi att det är viktigare än någonsin att ge barn en inspirerande introduktion till klassisk musik – som stimulerar både fantasi och kritiskt tänkande.

2024 års version av Musikboken, där omslaget i sin grafiska form tagit ett rejält kliv nedåt.

Den nya upplagan av Musikboken ges ut på Gidlunds förlag.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.