Det här är tonsättaren som vågar sjunga, och sjunga om livet. Om krogar, karlar, kvinnor, whisky, 12-stegsprogram, psykiatriska avdelningar, Stora barriärrevet, Fontana di Trevi och Tranås …

Jacques Brel-inspirerade kompositören Andrea Tarrodi kommer ut som sitt alter ego, Anki Svan, på ett debutalbum (European Gramophone). Det behöver knappast sägas att kompositionerna och texterna är lika kreativa som originella.

Hennes mezzo-röst vandrar genom en besvärlig terräng av kärlek, sorg och det röriga, mänskliga psyket. Resan börjar med ett söndertrasat hjärta på Dramatentrappan i Stockholm och fortsätter sedan ut i en rastlös kabaré. En Östermalm-noir inspirerad av Bulgakov, Bessie Smith och Lena Nyman.

Turné 2026

De elva sångerna på Anki Svans album tar oss, enligt pressmeddelandet, med till en värld av prosecco, litium, skilsmässor, sex och evig vänskap. Hennes sånger rymmer en tidlös autenticitet och en djup mänsklighet, heter det.

Anki Svan har redan framfört sina sånger i Örebro Konserthus tillsammans med Svenska Kammarorkestern och husbandet Älskarna (Per Egland, Jon Bergström och Erik Nilsson). En turné med bandet Älskarna och Svenska Kammarorkestern är bokad till 2026.



LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.