Under Prideparkens öppningskväll onsdag den 2 augusti (på Östermalms IP) blir det även en cirka tre timmar lång interaktiv föreställning på Konserthuset Stockholm med teatersällskapet Bland drakar och dragqueens samt musiker ur Kungliga Filharmonikerna. Det utlovas ”en regnbågsglittrande afton som omdefinierar klassisk musik, queer klubbkultur och dragshow”.

Petter Wallenberg, låtskrivare, producent, klubbarrangör m m.

Här ska den klassiska musiken möta konstformen dragshow i Grünewaldsalen. Sveriges största dragshow-teatersällskap, Bland drakar och dragqueens – med artisterna Björta och Tant Henrik och regissör Petter Wallenberg – uppträder till levande, klassisk musik tillsammans med musikerna. 

– Det här är första gången det blir en Pride-föreställning på Konserthuset. Det kommer bli en stor, färgsprakande fest med allsång, dans och extra allt, säger regissören Petter Wallenberg.

Det blir en blandning av föreställning, konsert, fest och kreativ workshop. Det kommer att bjudas sång, dans och interaktiva övningar inspirerade av konstformen dragshow, med mycket glitter och ännu mer humor. Kvällen till ära byggs en lång catwalk där publiken bjuds in att delta; de som vill.

Medverkande

Björta, dvs Björn Törnblom, värd & artist
Tant Henrik
, dvs Henrik Johansson, värd & artist
Petter Wallenberg
, värd & artist
Seohee Min
, violin
Won-Hee Lee
, violin
Nicholas Shardlow
, viola
Josep Castanyer Alonso
, cello
Magnus Svensson
, piano

Foto: Nadja Sjöström

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.