’Annan musik’ kan vara den musik som normalt inte får plats på andra scener. Så därför finns Sixth edition – festival for other music. Den genomförs i Stockholm den 16 – 19 mars. I lokaler som Fylkingen (16 mars), Kulturhuset Hörsalen (17 mars), Tyska kyrkan (17 och 18 mars), Musikaliska Kvarteret (18 mars) och avslutning i Confidencen, Ulriksdals slottsteater den 19 mars.

Under festivalen medverkar musiker och ensembler som CC Hennix’s Kamigaku Ensemble, Dewa Alit & Gamelan Salukat, Kali Malone, Uday Bhawalkar, Kristofer Svensson och Ellen Arkbro.

I avslutningskonserten på Confidencen blir det bland annat uruppförande och ett nytt stycke av Ellen Arkbro, som har beställts av festivalen: Title TBA där en elvamanna-ensemble med musiker från Berlin Harmonic Space Orchestra.

Ellen Arkbro (f. 1990) – bilden överst – är en svensk tonsättare och ljudkonstnär som främst arbetar med intervallharmoni, utbildad bl a vid KMH, Stockholm.

Medverkande vid detta uruppförande är Lucy Railton och Judith Hamman, cello, MO Abbott,  bastrombon, Rebecca Lane, basflöjt, Michiko Ogawa, basklarinett, Thomas Nicholson, viola, Ellen Arkbro och Susana Santos Silva, trumpet, Vilhelm Bromander, kontrabas, Johan Graden, keyboard, och Konrad Agnas, slagverk.


Mer om festivalenLÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.