Det blir utbetalningar på 187 miljoner kronor till musikskapare, som ersättning för att deras musik spelats på olika digitala plattformar. I utbetalningen ingår ersättning för första gången någonsin för TikTok, något som Sverige är bland de första länderna i världen att få på plats. Detta meddelas den 17 maj från den svenska upphovsrättsorganisationen Stim.

Närmare 100,000 musikskapare och förlag är anslutna till Stim.

– Det är glädjande att se när Stims förhandlingar verkligen ger resultat och vi kan göra stora utbetalningar till våra anslutna, som ersättning för deras fantastiska musik. Det är dessutom extra roligt att se den första utbetalningen för TikTok idag, efter mycket hårt arbete, säger Casper Bjørner, vd på Stim.

Musikersättningen till kompositörer och musikskapare i olika genrer och förlag kommer denna gång även från Spotify, Youtube, Apple, Amazon, med flera tjänster.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.