Så har du fått ytterligare en anledning att göra ett sommarbesök i Avesta i södra Dalarna (f ö iMusikens basort här på jorden).

Den 14 maj slogs de massiva portarna till Rosthuset i Verket upp för sommarsäsongen och Avesta Art.

Årets utställningstema är årstider. De medverkande konstnärernas verk berör direkt eller indirekt årstidernas cykliska gång. Ibland bara som ”en förnimmelse, en tanke, eller högst konkret”. Vinter, vår, sommar, höst.

Årstidstemat har formulerats med utgångspunkt i den stora färgsprakande installationen Vivaldi. Four Seasons av Emotional Experience från Italien, som kommer att visas i Verkets stora martinhall. En resa från Venedig vid Canal Grande till Avesta vid Dalälven.

Emotional Experiences är ett företag verksamt inom kultur och konst som är involverat i produktion och genomförande av projekt och tjänster som presenterar erfarenheter och personligheter för att inspirera till reflektion, förundran och dialog, heter det på deras webbplats. Emotional Experiences Srl grundades 2016 av Francesco Bernard.

De här medverkar i 2022 års utställning

Emotional Experience (ITA) – videoinstallation
Joel Danielsson – skulptur och måleri
Lena Granefelt – foto
Erica Giacomazzi (ITA) – videoinstallation
Johanna Hästö  installation och teckning
Anna Ling – måleri
Olle Norås – måleri

Avesta Art håller öppet från 14 maj t om 18 september 2022, 10.00–17.00 alla dagar. (Midsommarafton stängt).


Verket 
Avesta järnverks tidigare hyttanläggning från 1870-talet är en av Europas bäst bevarade järnbruksmiljöer från den storskaliga industrialiseringens första epok. Industriarvsmiljön med slaggstensväggar och stora ugnar är intressant både som industrihistoriskt kulturarv och som kulturarena. Konst, kultur och lärande samspelar här med industriarvets föremål och monumentala arkitektur.

Verket drivs som en kommunal verksamhet av Avesta kommun. Avesta Art finansieras av Avesta kommun, Region Dalarna och Kulturrådet.Foto: Emotional Experiences s.r.l.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.