Från Stim-huset på Hornsgatan i Stockholm rapporteras nu att de fyra organisationerna – Stim, FST, SKAP och Musikförläggarna – gör en gemensam satsning i något som kallas Stim Forward Fund

Under ett nytt varumärke – Stim Forward Fund, vill man få till en ännu större gemensam kraft för musikalisk mångfald och återväxt.

Sverige är en av världens starkaste musiknationer, men för att utvecklas och behålla positionen krävs även i framtiden en bred repertoar, med alla typer av musik.

– Vårt arbete har stärkt generationer av kompositörer, låtskrivare och textförfattare och gett dem bättre förutsättningar att skapa och nå ut med sin musik. Genom stipendier och resebidrag som alla Stim-anslutna kan söka, genom utbildningar och rådgivning om branschen, genom gratis musikstudior. På så sätt kommer vår gemensamma investering tillbaka till alla i musiklivet, säger Casper Bjørner, vd för Stim.

Komplext ekosystem

Martin Jonsson Tibblin, ordförande för FST, Föreningen Svenska Tonsättare, fyller på:

– Konstmusiken ingår i ett komplext ekosystem där vi arbetar för tonsättarnas långsiktigt hållbara villkor.

– Att stärka musikskapares trygghet och säkra återväxten är en förutsättning för den musikaliska mångfalden. Därför är Stim Forward Fund ett mycket välkommet initiativ som kommer att vara viktigt för alla tonsättare, låtskrivare och musikförlag. Inom fonden ska vi komplettera varandra och använda våra respektive styrkor och samlade kompetenser för att skapa långsiktiga värden för den fria konsten.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.