När inte så mycket får hända på scenerna, kan vi ändå konstatera att (konst)musikvärlden håller sig väl framme när det gäller uppmärksammad formgivning. Inte bara Kungl Operan fick designguld vid galan Svenska designpriset 2020 för den digitala lösningen av streamingtjänsten operanplay.se och GöteborgsOperan för sin bildsvit (guld i kategorin Foto).

Även upphovsrättsorganisationen Stim fick guldutmärkelse för Årsredovisning 2019 i kategorin Information – Årsredovisning – print. Stim har 92,401 anslutna upphovspersoner och musikförlag och ser till att dessa får betalt när deras musik används.

”Tillsammans bygger vi framtidens musikliv” är titeln. Formatet på årsredovisningen är kvadratiskt och helsvart som en vinylskiva.

För idé och produktion svarar byrån Narva Communications AB, med Jessica Lindhoff som art director, Renée Lundvall som formgivare och Filip Enblom som projektledare.

Motivering

För ett hantverk med både rytm och taktkänsla som låter kärleken till musiken skapa visuella vibrationer genom varje liten detalj.

Bläddra i Stims årsredovisning


Stim grundades 1923 med namnet Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå.

Stims utbetalningar till rättighetshavare uppgick under 2019 till omkring 1,8 miljarder kronor – en ökning med drygt 200 miljoner kronor jämfört med året före. Den största delen av årets intäkter kom från online-området följt av TV och radio.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.