Musequal Composer Competition 2021 har ingen hört talas om tidigare, för i år arrangeras den för första gången. Finalen sker inom ramen för den pågående festivalen för ny musik i Finland, Musica nova.

Det är organisationen Kokonainen som arrangerar Musequal Composer Competition, öppen för alla tonsättare oavsett ålder eller medborgarskap. Vinnaren blir ny composer in residence för festivalen Kokonainen (efter kompositören Cecilia Damström).

Två unga svenska tonsättare deltar i finalen: Jonatan Sersam (f. 1986) och Frej Wedlund (f. 1991); Sersam med sitt verk Sånger 2 för cello och piano, Wedlund med Innermost Peace för pianokvartett.

Konserten sänds live › på webben och inspelningen kan också ses senare.

Finalprogrammet

i Cultural centre Caisa i Helsingfors den 9 februari kl 18:

Frej Wedlund (Sverige) – Innermost Peace for piano quartet

Rouzheb Rafie (Iran) – 5 Haikus for violin and cello

Jonatan Sersam (Sverige) – Sånger 2 for cello and piano

Jeanne Strieder (Tyskland) – Literatura Oscura I. for string trio

Andrea Sordano (Italien) – La vrai vert de l’Espérance for piano trio

Roydon Tse (Kanada) – Starscape for piano trio

Presentation av kompositörerna hittar du här


Kokonainen/Musequal arbetar för att att främja jämställdhet i musiklivet. ”Jämställdhet betyder först och främst ett lika förverkligande av mänskliga rättigheter och jämlikhet mellan såväl individer som människor i en nation”.

Kokonainen anordnar konserter och konstevenemang som tar upp frågan om jämställdhet i konstmusikvärlden. Man beställer bland annat ny musik till sina evenemang och vill göra det möjligt för kvinnor inom musiklivet att få fler plattformar och scener att vara på.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.