Det blir en föreställning som musikalisk saga på Confidencen i Solna söndagen den 29 september – Kafka och Dockan. Berättelsen är baserad på en sann historia, uppges det.

Skådespelaren Stina Ekblad tar publiken med på en gripande resa 100 år tillbaka i tiden, till Franz Kafkas sista levnadsår, 1924. I Berlin på 1920-talet träffar den svårt tuberkulossjuke författaren en otröstlig flicka som letar efter sin borttappade docka. En speciell vänskap uppstår. Kärlek, förlust, död och hopp genomsyrar historien.

Föreställningen riktar sig till vuxna, men barn är också välkomna.

Berättelsen illustreras med Claude Debussys sångcykel Ariettes Oubliées, pianostycken av Nikolaj Medtner och 6 Romanser Op. 38 av Sergej Rachmaninov.

De som presenterar musiken är sopranen Maria Matyazova och pianisten John Nalan. Båda är tidigare Anders Wall-stipendiater och har hunnit ge konserter på stora scener och operahus runtom i världen.

Maria Matyazova är född och uppvuxen i Sankt Petersburg och utbildad vid bl a Royal Academy of Music i London, Operahögskolan i Stockholm. Hon anställdes på Kungliga Operan 2016.

John Nalan, född i Lund, började spela piano vid 5 års ålder. 12  år gammal vann han sin första pianotävling och efter det har det blivit åtskilliga tävlingar och priser. Han har kandidat- och masterutbildning vid Kungliga Musikhögskolan för prof. Mats Widlund, prof. Staffan Scheja och Johan Fröst. Dessutom fortsatta studier vid Ingesund Piano Center för prof. Julia Mustonen-Dahlkvist. Nalan är också ena halvan av den framgångsrika dubbelpianistkonstellationen John Nalan–Sebastian Iivonen.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.