Ny musik för unga röster kallas det projekt som festivalen Svensk Musikvår genomför tillsammans med Sjungande Barn.

”Som solen och månen”

Vid konserten Vi är blommor (Folkoperan den 7 maj) blev det uruppföranden av en lång rad nykomponerad körmusik. Den 3 juni kommer några av dessa nyskrivna stycken att framföras i samband med konserten Som solen och månen i Musikaliska, Stockholm.

De som lanserar den nya musiken denna gång är Adolf Fredriks Musikklassers 5E+5F och 8E+8F under ledning av Lina Sandborgh tillsammans med Stockholms Saxofonkvartett och Magnus Sköld, piano.

Kanske är detta framtidens körklassiker?!

Vid konserten framförs bland annat:

Karin Rehnqvist: Här får du inte sitta! (2022)

Georg Riedel: Vaggvisa (2022)

Paula af Malmborg Ward: Som solen och månen (2022)

Fortare!

Några dagar tidigare tog sig andra årskurs-5:or och 8:or från Adolf Fredriks Musikklasser an en barn-och ungdomskör-happening kallat Fortare! Ett konsertprojekt med bland annat helt nyskriven musik av Jonas Forssell och Magnus Florin.

Fartfyllt med 120 unga körsångare

Det handlar om ”livet, kärleken och konsten att åka berg- och dalbana” – alltså om att vara människa – med musik av Jonas Forssell. Forssell och Florin har träffat de medverkande klasserna flera gånger redan under hösten 2021 för att testa, mötas och utbyta idéer.

Den 31 maj och 2 juni blev det fartfyllda framföranden på Musikaliska, under ledning av dirigenterna Karin Alván, Karin Bjurvald, Jakob Grubbström samt medverkan av pianisten Lotta Hasselquist Nilsson.

Foto: Kevin Chang


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.