Det blir skifte på stolen som ansvarig för P2:s musik- och språkutbud vid Sveriges Radio. Nuvarande chef Elle-Kari Höjeberg går i pension och efterträds av Ella Petersson, bekant som musikredaktör vid SVT.

Ella Petersson (född 1977) har bland annat varit programledare för Kulturstudion och Kontrapunkt. Hon har jobbat som producent och som programledare. Före åren på SVT arbetade hon ett tiotal år med Sveriges Radio och producerade allt ifrån Kulturnyheter i P1 till egna operaprogram i P2.

Kärt medium

– Jag håller radiomediet väldigt kärt och kan tacka P2 för både min musikaliska fostran och för en stor del av min tidigare arbetslivserfarenhet.

– Att nu få chansen att arbeta med ett musik- och språkutbud utbud i så stora volymer på världens finaste institution är ett drömjobb. P2 är ju såväl arkivskatt som avantgarde och med hjärtat hela tiden på rätt ställe – det vill säga kvar i musiklyssnarnas tjänst, säger Ella Petersson i ett pressmeddelande.

Ella Petersson börjar på Sveriges Radio 1 juni 2021.
LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.