Den har betecknats som en festival för all musik mellan genrer och som blandar dem friskt.

Stefan Klaverdal och David Härenstam

Bakom In Between Music Festival står musikern och tonsättaren Stefan Klaverdal och gitarristen David Härenstam. De tyckte att det saknades ett sammanhang för all musik som rör sig mellan eller utanför etablerade genrer.

– Mycket helt fantastisk musik skapas runt om i världen som passerar utanför radarn bara för att den inte går att kategorisera på ett traditionellt sätt, menar festivalgeneralerna. Man vill helt enkelt bygga broar mellan vitt skilda musikstilar.

Det blir alltså en internationell musikfestival i lilla Hjärnarp (Ängelholms kommun) i nordvästra Skåne, uppdelad i två etapper – 17–19 juli och 19–20 september 2020.

Under dessa dagar ryms åtta konserter i olika miljöer och lokaler: Hjärnarps kyrka, Tåsarps kyrka och Margretetorps Gästgifvaregård.

Juli-konserter

In Between-musiken som framförs är exempelvis av Toru Takemitsu, Heitor Villa-Lobos, Astor Piazzolla och Roland Dyens. I denna konsert medverkar David Härenstam tillsammans med jazzpianisten Peter Knudsen.

Stefan Klaverdal utforskar tillsammans med sångerskan Lisa Hansson hur 1800-talets romanser kan låta när de överförs till vår tid. Iris Bergcrantz Kvartett kommer, liksom New Tide Orquesta, en väletablerad svensk kammarmusikgrupp med musiker från Stockholm och Göteborg.

September-konserter

I septemberkonserterna kommer den arabisk-palestinska sångerskan Sarah Mustafa tillsammans med Gunnar Backman, som spelar med bandlös gitarr, gitarr och loopar. Folkmusikern Mats Edén gör konserten annual growth rings tillsammans med Stefan Klaverdal; det blir musik på stränginstrument tillsammans med elektronik.

Som avslutning gör The Great Learning Orchestra Beethovens 9:a – men med ”fel” instrument utplacerade runt om i publiken.

Publik + livestreamat

Jo, publik är välkommen. Arrangörerna försäkrar att det finns gott om plats i spellokalerna och att maximalt 40 personer släpps in. Vi andra får ta del av konserterna i livestreamade sändningar.

Följ festivalen här


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.