Vad ska vi med den nyskrivna musiken till, om den inte framförs?

Och vad kommer framtidens musikhistoria att säga om konstmusiken på 2000-talet? I Sverige, i Europa. Att den nästan inte alls förekom?

I sin ambitiösa strävan att medvetandegöra den nutida konstmusiken har nu Föreningen Svenska Tonsättare (FST) planer på en demonstrationsdag för den nya svenska kammarmusiken.

Sedan tre år tillbaka har FST haft praktiska hands-on-dagar för ny svensk orkestermusik. Målgrupp: svenska orkestrar och konserthusledningar.

I oktober i år genomförde FST en demonstrationsdag i Lund för svenska körledare med ny svensk körmusik.

Lyssningsdags den 9 mars 2020

Och för första gången kommer FST att arrangera en presentationsdag för ny svensk kammarmusik i samarbete med Norrbotten NEO (bilden överst), Konserthuset Stockholm, Kungl. Musikaliska Akademien och Svensk Musik.

Målsättningen är att sprida kunskap om ny svensk kammarmusik till representanter för svenskt musikliv, i syfte att utöka den svenska kammarmusikrepertoaren.

Presentationsdagen genomförs måndagen den 9 mars 2020 i Grünewaldsalen, Konserthuset Stockholm, då upp till tio verk framförs av kammarensemblen Norrbotten NEO. 

Till presentationsdagen inbjuds representanter för programråd och ansvariga från okestrar och ensembler, musikförlag, dirigenter och medverkande tonsättare. Tryckta partitur av presenterade verk samt andra verk av de närvarande tonsättarna kommer att finnas tillgängliga.

Vilka verk som kommer att presenteras är ännu inte avgjort. iMusiken återkommer.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.