Född i Bergen. Kördebut vid 14 års ålder. Debut på skiva vid 16 års ålder. Först julskivan vid 18 års ålder. 2019 firar hela Norges Sissel Kyrkjebø 34 år som sångare och artist, 50 år som person.

För att ingen ska glömma detta, kommer Sissel Kyrkjebø från födelsedagen den 26 maj att släppa 50 nya låtar i ett projekt som kallas Reflections. Varje låt kommer att ha sin musikvideo (50 st) och till varje låt finns även en intervjuvideo (50 st), där Sissel berättar om bakgrunden till musiken.

Allt kommer att vara tillgängligt på hennes webbsida, som finns här ›

Lång, bred karriär

Karriären för Sissel Kyrkjebø har gått genom de flesta genrer och brukar betecknas som en av de främsta crossover-sångerskorna i världen. Efter sitt första jul-album vid 18 års ålder har hon för många förknippats med julens musik och blivit ”The Voice of Christmas”.

Kyrkjebø har även samarbetat med artister från vitt skilda håll: Diana Krall, Placido Domingo, Warren G, Bryn Terfel och José Carreras, för att nämna några. Hennes röst är likaså starkt förknippad med storfilmer som The Titanic och The Lord of the Rings.

Foto: Kristin Saastad


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.