Lördag den 18 maj 2019 vill landets alla blåsorkestrar och blåsarensembler höras rikigt ordentlig.

På alla möjliga ställen i Sverige kommer en blåsensemble att ställa sig på torget, bjuda in till konsert eller höras på annat sätt. 222 blåsorkestrar i närmare 65 kommuner har hittills anmält att de kommer att höras på Blåsmusikens dag.

Dagen manifesteras med allt från professionella orkestrar som alla slags amatörensembler. Några av de professionella orkestrarna som är igång är t ex Stockholms Blåsarsymfoniker, Norrbotten Big Band, Livgardets Dragonmusikkår, Göteborg Wind Orchestra.

Statushöjning för blåsmusiken

Blåsmusikens dag är en plattform för att synliggöra och höja statusen för blåsmusik i hela Sverige. Målet är att ”skapa en nationell dag för att främja, ena, bevara och utveckla ett rikare blåsmusikliv”.

Projektet Blåsmusikens dag har initieras av nätverket för professionell blåsmusik i Sverige. Nätverket består av Sveriges professionella blåsorkestrar och storband, Försvarsmaktens musikkårer samt Kungl. Musikaliska akademien.

Bakom projektet står även Sveriges länsmusikorganisationer, Kulturskolorna, Riksförbundet Unga Musikanter, Sveriges Orkesterförbund, Kulturens, Hemvärnskårerna, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Ingesunds musikhögskola, Svenska Missionskyrkans Musikkårer och Frälsningsarméns musikutskott.

Se här ditt närmaste blåsarevenemang ›

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.