Vill du ut ur dina musikaliska filter-bubblor, är programmet/webbkanalen P2 Världen ett väldigt effektivt sätt att snabbt få både musik- och aha-upplevelser bortom det väntade.

iMusiken gjorde idag ett nedslag i den djupa källan för musik från alla världens kanter.

Här gäller att skynda på, för den 30 juni har Sveriges Radio bestämt att webbkanalen ska släckas ned; de kompetenta musikläggarna får ägna sig åt annat.

Det tog bara 16 minuter innan den första musikupplevelsen lyfte eftermiddagen.

En helt ny vokalbekantskap kunde avnjutas – A Filetta, som varit igång de senaste 40 åren … Den manliga vokalsextetten från Korsika börjde redan 1978 att utforska polyfonins hemligheter och den korsikanska folkmusiken. Efter det har det blivit ytterligare 40 år av ensemblesång, närmare 20 skivor och hundratals konserter runt om i Europa.

De är inga tonårsgrabbar, längre. Jean-Claude ACQUAVIVA, François ARAGNI, Petr’Antò CASTA, Paul GIANSILY, Stéphane SERRA, Maxime VUILLAMIER. De sex medlemmarna sjunger idag tillsammans med en pondus, glöd och musikalitet som är självklar.

Här en inspelning från 2018; I vostri sguardi tillsammans med Paolo Fresu, flygelhorn, och Daniele di Bonaventura, bandoneon.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.