Det är svårt att förstå när något som är riktigt bra helt sonika tas bort. Public service-företaget Sveriges Radio slutar den 30 juni 2019 att sända sina tre webbkanaler P2 Klassiskt, P2 Världen och P3 Star.

Anledningen? Förändrat lyssnarbeteende, förklarar SR, utan att direkt presentera några siffror.

Områdesansvarig Musik, Anna-Karin Larsson

Musikansvariga Anna-Karin Larsson på Sveriges Radio:
– P2 sänder musik dygnet runt när man lyssnar digitalt via Sveriges Radios app och webb. Den möjligheten fanns inte när P2 Klassiskt startade och behovet av en parallell digital kanal för klassisk musik har därmed minskat.

Det är bara så att musikutbudet skiljer sig ganska mycket åt mellan vad som 24 timmar om dygnet bjuds i webbkanalen P2 Klassiskt och i det ordinarie P2. Alla är inte helt nöjda med ex vis Notturno (det europeiska radiosamarbetet med liveupptagningar) som sänds sex timmar på natten. Inte sällan är den musikaliska kvaliteten i programpunkterna ”sådär”.

Välljudande P2 Världen

Detsamma gäller erkänt förstklassiga kanalen P2 Världen. Kunnigt musikurval med tusentals artister och ensembler från hela världen sänds ut med en exceptionellt god ljudkvalitet.

Till skillnad från t ex BBC:s sändningar finns inget utlandsfilter som ger sämre ljudkvalitet utanför hemlandet. P2 Världen kan lyssnas på i mer än 220 länder, med högsta ljudkvalitet i högtalare och hörlurar.

Från den 1 juli ska P2 Världens väldiga utbud istället få konkurrera med det som idag ryms i programmen Klingan och P2 Live Folk- och världsmusik.

Lågt självförtroende?

Det verkar nästan som att Sveriges Radio inte tror på kvaliteten på sina egna produktioner. Eller är det kanske så att ”förändrat lyssnarbeteende” beror på bristande presentation och marknadsföring av public service-företagets utbud?LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.