Körfestivaler finns det för alla kördiscipliner: barnkörer, ungdomskörer, damkörer, gaykörer, kyrkokörer, kammarkörer, barbershop-körer, sweet adeline-körer etc.

Men en festival för seniorkörer, läs: pensionärskörer, hör inte till det vanliga. Så, varför inte, tänkte man på Musik i Syd.

Idén till en Seniorkörsfestivalen kommer från Ann-Christine Albinsson, som samordnar Kultur och socialt innehåll på Omsorgsförvaltningen, Kristianstads kommun. Hon har ett stort engagemang för sin verksamhet och är deltar ofta i olika senioraktiviteter i kommunen.

 

– Ann-Christine uppmärksammade oss på hur många olika seniorkörer det finns i kommunen och hur roligt folk har, så varför inte sammanföra alla och samtidigt synliggöra detta. Vi fick frågan på Musik i Syd om ett samarbete kring en seniorkörfestival och vi nappade direkt, berättar Ulrika Gudmundsson-Schönberger, Musik i Syds samordnare för Musik i vården.

 

Tisdag eftermiddag den 31 oktober samlas 180 seniorer på Kulturkvarteret Kristianstad. De sjunger i elva olika körer i kommunen och ska nu träffas för en gemensam konsert. Det blir låtar med samtliga körer, allsång.

Kaffekalas med kakbuffé är ett givet inslag i sådana här kretsar.

 

Och vem skulle inte vilja vara med i någon kör som heter Tollarpsgänget, Hjärtats nyckel, Eftermiddagskören, KörsångStämning, Sångarglädje, Glada Toner, Havsvinden, Glädjespridarna?!

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.