Husáhr har snart 125,000 kronor extra

Sopranen Hanna Husáhr (född och uppväxt i Borlänge)  tilldelas Håkan Mogrens stipendium om 125,000 kronor.

Motivering: ”Med stor musikalisk sensitivitet, en vackert klingande ljus stämma parad med en naturlig scennärvaro finns det stora förhoppningar om en fin karriär, både som opera- och konsertsångerska.”

Hanna Husáhr gjorde under säsongen 2016/2017 bl a rollen som Pat Nixon i John Adams opera Nixon in China vid Kungliga Operan i Stockholm. Våren 2017 som Pamina i Trollflöjten på samma scen. Hon har även gjort en turné  med Bachs Johannespassion tillsammans med med Les Musiciens du Louvre och Marc Minkowski samt rollen som Xenia i konsertanta framföranden. Dessutom en skivinspelning av Boris Godunov med Göteborgs Symfoniorkester under ledning av Kent Nagano.

 

Håkan Mogren, teknologie doktor, var bl a VD för Marabou och från 1988 till 1999 VD för Astra, och när det blev AstraZeneca vice styrelseordförande fram till 2003 .

Håkan Mogren-stipendiet delas ut vid Kungl. Musikaliska akademiens högtidssammankomst den 27 november.

 

Foto: Anna Thorbjörnsson

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.