Eller kanske ”Så mycket bättre”? Det är i vilket fall Körcentrum vid Uppsala universitet som traditionsenligt (för sjunde gången) anordnar sin konsert Sacred Pearls (på nysvenska).

Körcentrums ”Sacred Pearls” har blivit både en succé och en tradition, enligt arrangörerna. Konserten äger rum första söndagen i november, den 6 november, i Uppsala Konsert & Kongress. Finalen med Georg Friedrich Händels Hallelujakören framförd av kören tillsammans med hela publiken ingår självklart i programmet även i år.

– Man brukar säga att det ska vara något nytt varje gång, men det här upplägget känns så bra så det bara måste göras om! Däremot är förstås alla pärlor under konserten nya, säger Stefan Parkman, dirigent och föreståndare för  Körcentrum vid Uppsala universitet.

Han leder Uppsala Akademiska Kammarkör och en ensemble ur Sveriges Radios Symfoniorkester. Hovsångarna Elin Rombo, sopran, och Karl-Magnus Fredriksson, baryton, medverkar också.

Enligt traditionen inbjuds publiken, som avslutning, till allsång uppe på scenen i Stora salen tillsammans med de medverkande ensemblerna. Hallelujakören ur Händels Messias övas in stämvis under konsertpausen tillsammans med medlemmar ur kören.

Mer ur konsertprogrammet:
Satser ur C-mollmässan av Wolfgang Amadeus Mozart, Vigilia av Sergei Rachmaninov , Requiem av Gabriel Fauré, Johann Sebastian Bachs Johannespassion samt musik av G F Händel, Alexander Jan Öberg, Johannes Brahms och Felix Mendelssohn.

Allt detta händer söndag 6 november 2016, kl. 16.00, Stora salen, Uppsala Konsert & Kongress.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.