HemOperaSvensk stjärnsopran blir Operans Salome

Svensk stjärnsopran blir Operans Salome

På 1980-talet var hon medlem i Adolf Fredriks Flickkör, men ville aldrig ta solistuppdrag enligt körledaren Bosse Johansson. Därefter (dvs på 1990-talet) blev hon känd som talangen som aldrig riktigt slog igenom. Hon bodde i New York och försörjde sig som servitris och bröllops-/begravningssångerska.

2004 fick hon sitt första genombrott i debuten med titelrollen i Turandot på Malmö Opera. I april 2006 smällde det till ordentligt, då hon på Metropolitan med kort varsel fick hoppas in i rollen som Leonore i Beethovens Fidelio (tillsammans med Ben Heppner).
Mer om detta här

Nu är Erika Sunnegårdh tillbaka på Operans scen i Stockholm.

När Richard Strauss opera Salome i Sofia Jupithers regi får nypremiär på Kungliga Operan den 11 november kommer den internationellt uppmärksammade svenska stjärnsopranen Erika Sunnegårdh att göra titelrollen.

Erika hördes senast på Operan i Puccinis Turandot och bland internationella scener där hon framträtt finns Metropolitan, Wiener Staatsoper, Glyndebourne och Deutsche Oper i Berlin.


Erika är dotter till sångpedagogen, kyrkomusikern m m Arne Sunnegårdh och hans fru Margareta Backer Sunnegårdh samt halvsyster till sångaren Thomas Sunnegårdh.

 

 

%d bloggare gillar detta: