På 1980-talet var hon medlem i Adolf Fredriks Flickkör, men ville aldrig ta solistuppdrag enligt körledaren Bosse Johansson. Därefter (dvs på 1990-talet) blev hon känd som talangen som aldrig riktigt slog igenom. Hon bodde i New York och försörjde sig som servitris och bröllops-/begravningssångerska.

2004 fick hon sitt första genombrott i debuten med titelrollen i Turandot på Malmö Opera. I april 2006 smällde det till ordentligt, då hon på Metropolitan med kort varsel fick hoppas in i rollen som Leonore i Beethovens Fidelio (tillsammans med Ben Heppner).
Mer om detta här

Nu är Erika Sunnegårdh tillbaka på Operans scen i Stockholm.

När Richard Strauss opera Salome i Sofia Jupithers regi får nypremiär på Kungliga Operan den 11 november kommer den internationellt uppmärksammade svenska stjärnsopranen Erika Sunnegårdh att göra titelrollen.

Erika hördes senast på Operan i Puccinis Turandot och bland internationella scener där hon framträtt finns Metropolitan, Wiener Staatsoper, Glyndebourne och Deutsche Oper i Berlin.


Erika är dotter till sångpedagogen, kyrkomusikern m m Arne Sunnegårdh och hans fru Margareta Backer Sunnegårdh samt halvsyster till sångaren Thomas Sunnegårdh.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.