Om det är någon körgren som odlat detta med tävlingar och utmärkelser till max, är det nog barbershop- och sweet adeline-grenen.

Här har Sverige sedan decennier utmärkt sig på de internationella tävlingarna. Senast 2013 tog Rönninge Show Chorus hem världsmästarskapet på Hawaii med titeln ”2014 International Champions” (med högsta poängen någonsin, enligt uppgift). Ingen kör utanför Nordamerika har lyckats med detta tidigare.

Den 17 till 22 oktober 2016 äger världsmästerskapet i barbershop rum i Las Vegas. På konventet samlas varje år de bästa barbershopkörerna från hela världen.

– Att förväntningarna är höga på oss tar vi bara som positiva affirmationer. Vinn först och tävla sen! Mental träning är en stor del av förberedelserna, säger Britt-Heléne Bonnedahl, en av dirigenterna. Den andra dirigenten är Anna Alvring.


Rönninge Show Chorus är en kvinnlig kör i världsklass som tävlar i barbershop. Kören bildades i Rönninge, Sverige 1983 och har över 155 aktiva medlemmar i åldrarna 18-80 år. Kören sjunger främst fyrstämmig körmusik i barbershopstil.

Webbplats

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.