Två erfarna slagverkare har efter närmare tio år nedkommit med sin andra skiva: Framework 2; 2014 kom deras första skiva Framework. Och som tidigare handlar det om en timing om hundradelar av en sekund vid instrumentens aluminium- och träplattor.

Anders Åstrand på vibrafon och Daniel Berg på marimba slår på nya skivan knock på hur vibrafon och marimba kan låta tillsammans. På 10 spår och 53 minuter demonstrerar de ett gränsöverskridande program som andas visa, jazz och spelglädje.

Anders Åstrand och Daniel Berg är välkända som virtuosa klassiska musiker och tonsättare, men också som musiker har en stor passion för improvisation, något som får stort spelrum på Framework 2.

2014 kom deras första gemensamma skiva Framework som fått ett starkt gensvar inom den klassiska slagverksvärlden och flera av skivans spår är idag standardrepertoar för vibrafon och marimba, som bland annat Mallet Dance, Blue Memories, Duo Arpeggio och Moonlight.

Musiker av världsklass

Anders Åstrand är en ypperlig vibrafonist som ger konserter och masterclasses runt hela världen. Han har under många år gett kurser i nutida improvisation vid Orford Music Summer Academy i Quebec, Kanada. Anders samarbetar regelbundet med internationella musiker och grupper som The Omnibus Ensemble från Uzbekistan och Pes En la Terra från Ecuador. Bland många av hans svenska samarbeten kan nämnas WÅG tillsammans med Mattias Wager och Gary Graden samt Ann-Sofi Söderqvist Jazz Orchestra, där han gärna medverkar med sin vibrafon.

Daniel Berg är känd som Sveriges främste marimbist. Han kombinerar en omfattande konsertverksamhet med komponerande och är professor i klassiskt slagverk vid KMH (Kungl Musikhögskolan i Stockholm) och Högskolan för scen och musik i Göteborg. Kammarmusiken ligger Daniel varmt om hjärtat och några av dem han samarbetar med är slagverkaren Fredrik Duvling i Rhythm Art Duo och organisten Johannes Landgren. Hans passion för ny kammarmusik har resulterat i mer än 300 uppföranden, oftast med marimban i centrum.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.