Chefskarusellen är nästan ständigt igång. I somras meddelade Pia Kronqvist att hon slutar som vd för Scenkonst Öst för att bli vd för Tom Tits Experiment i Södertälje. Mellan 2008 till 2016 var det Pia Kronqvist som var vd för Folkoperan.

Nu meddelas att nuvarande vd för Folkoperan Monica Fredriksson Tal blir den nya vd:n för Scenkonst Öst, dit bland annat Norrköpings Symfoniorkester (SON), Östgötamusiken och Östgöta Teater hör. För övrigt samma organisation som det numer nationellt kända kommunalrådet i Norrköping, Sophia Jarl, kallade för ”en bortskämd kulturelit”.

Monica Fredriksson Tal har en lång erfarenhet från scenkonstbranschen. Hon har tidigare varit verksamhetschef för Cullbergbaletten och även arbetat som producent på Riksteatern och Unga Riks. Hon har även varit engagerad som ordförande i Kulturrådets referensgrupp för aktörer inom fri scenkonst dans.

Monica Fredriksson Tal tillträder sin nya befattning i Norrköping den 5 augusti 2024.

Foto: Nina Andersson Voigt

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.