Ny vd och konstnärlig ledare för Vadstena-Akademien efter sommarsäsongen 2024 blir Catarina Gnosspelius. Hon kommer närmast från Läckö slott, där hon varit verksamhetsledare för opera och scenkonst sedan 2008. Hon har även arbetat som regissör och dramaturg under många år, liksom som skribent.

Catarina Gnosspelius efterträder Nils Spangenberg som går i pension. Redan 2001 började han som konstnärlig ledare vid Vadstena-Akademien och har sedan 2009 också varit operans vd.

– Jag har länge följt Vadstena-Akademien med beundran; arbetet med det historiska som möter nuet och framtiden, de unga som samverkar med yrkesverksamma. Med stor glädje ser jag fram emot att få sätta ner även mina fötter i akademiens bördiga jord. Att få vara en del av det som växer, utvecklas och berikar. Idag viktigare än någonsin, kommenterar Catarina Gnosspelius.

Vadstena-Akademien är en operaakademi för unga sångare, musiker och andra operaartister. Här har man konsekvent upptäckt och framfört bortglömda operor och inte minst – beställer nya. Verksamheten har statligt, regionalt och lokalt stöd. Stiftelsen Internationella Vadstena-Akademien grundades 1964 av sångpedagogen Ingrid Maria Rappe och firar därmed 60 år under 2024.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.