Mats Lidström är en internationellt verksam cellosolist och kammarmusiker. Han har arbetat som solocellist med åtskilliga av de stora orkestrarna, såsom Royal Philharmonic Orchestra, Hovkapellet, London Symphony Orchestra, Los Angeles Philharmonic Orchestra och Oslo-Filharmonin, för att nämna några.

Från och med hösten 2023 blir han även gästprofessor vid Musikhögskolan i Malmö. Sedan 1993 är han celloprofessor vid Royal Academy of Music i London där han också bor och verkar.

Mats Lidström är medlem av Musikaliska Akademin sedan 1993 och är för närvarande knuten till universitetet i Oxford genom sin plats som solocellist i Oxford Philharmonics and Soloists. Han har varit ledare för cellosektionen i alla de stora svenska orkestrarna liksom i en mängd internationella orkestrar.

Mats Lidström har som solist gjort inspelningar för EMI, DECCA, BIS, Deutsche Grammophon och Hyperion. LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.