Den över världen berömda svenska sopranen och hovsångerskan Nina Stemme har utnämnts till hedersmedlem på Wiener StaatsoperEhrenmitglied der Wiener Staatsoper. Den enda svensk som tidigare förärats medlemskap i detta exklusiva sällskap, med anor sedan 1880, är Birgit Nilsson, som invaldes 1968. 

Nina Stemme mottog hedersutmärkelsen och den särskilda Ehrenmitglied-ringen av operahusets chef Bogdan Roščić vid en ceremoni efter föreställningen av Richard WagnerLohengrin, där Nina Stemme sjöng rollen som Ortrud

Älskad av publiken

– Inte bara därför att publiken älskar dig, utan även för att hela personalen här avgudar dig, sa operachefen Roščić i sitt hyllningstal. Han tillade att Wiener Staatsoper har viktiga planer för henne i framtiden. 

Nina Stemme debuterade på Wiener Staatsoper 2003 som Senta i Den flygande holländaren (av R Wagner) och har sedan sedan dess sjungit alla de stora rollerna i sitt röstfack. Hittills har det blivit 16 roller i 142 föreställningar på Wiener Staatsoper.


Foto: Katharina Schiffl


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.