Den 21 februari öppnade Kulturrådet den sjunde (!) utlysningen av krisstöd till kulturen. Stödet uppgår till 640 miljoner kronor och ska lindra den akuta ekonomiska kris som kulturbranschen befinner sig i och ”säkra en bredd av kulturuttryck i hela landet”, som Kulturrådet uttrycker det.

Det här krisstödet vänder sig till företag och organisationer som utövar professionell kulturverksamhet eller som bedriver ”främjande verksamhet inom kulturområdet” och som påverkats av de rekommendationer och restriktioner som regeringen och Folkhälsomyndigheten införde i december 2021. 

För att täcka löpande kostnader

Bidrag kan sökas för en verksamhets ordinarie kostnader under perioden 1 januari till 30 juni 2022. Ordinarie kostnader kan exempelvis vara löner, lokalhyra eller marknadsföring. Sista ansökningsdag är den 14, 15 och 16 mars.

Återstartsstödet kommer i vår

Återstartsbidraget är ett så kallat projektbidrag och ska gå till ”framåtblickande projekt”, medan krisstödet avser ordinarie verksamhet. Kulturrådet kommer med mer information om återstartsbidraget under våren.


Mer info härLÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.