Kalmar Läns Musikstiftelse har rekryterat ny ledare efter nuvarande länsmusikchefen Ingrid Marmvik. Det är Eva Söderström som utsetts till ny länsmusikchef/VD i Kalmar. Hon tillträder den 1 september.

Eva Söderström är uppvuxen i Växjö och civilingenjör. De senaste åren har hon haft olika chefspositioner på Saab i Linköping.

– Jag har mest arbetat med utveckling nationellt och internationellt och har ett stort intresse för samhällsutveckling, organisationsutveckling och ledarskap, säger Eva Söderström. När jag läste annonsen om jobbet som länsmusikchef och vad som eftersöktes kände jag att det var jag som beskrevs.

Musiken är ett av henns intressen.

– Jag spelar valthorn och lite piano och gitarr och har sjungit både klassiskt och i rockband. 

Så resonerade styrelsen

– Vi har valt att fokusera på chefs- och ledaregenskaper då vi redan har en hög konstnärlig kompetens inom organisationen, förklarar ordföranden i Kalmar Läns Musikstiftelse, Peter Högberg.

– Vi känner att Eva har rätt kompetens att dra igång vårt uyvecklingsarbete. Vi hoppas även att hon med sin bakgrund kan ge oss en skjuts när det gäller att hitta nya former för finansiering och inom det internationella arbetet.

Länsmusiken är en av landets 23 regionala musikinstitutioner. Verksamheten finansieras av Statens kulturråd, Region Kalmar län, kommuner i länet och samarbetande företag.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.