Kammarorkestern Musica Vitae i Växjö får nu en ny orkestermchef efter Andreas Lönnqvist som går vidare till Göteborgsoperan. Det blir Emily Tatlow.

Emily Tatlow (född 1993) kommer närmast från Konserthuset och Kungl. Filharmonikerna i Stockholm där hon varit ansvarig producent för såväl abonnemangsserier som gästspel och festivaler inom olika genrer.

Tillsammans med tidigare erfarenheter som projektledare inom Svensk Scenkonst får orkestern och Nygatan 6 i Växjö en medarbetare som är väl förankrad i musiklivet, men också en värdefull kulturpolitisk och strategisk kompetens.

– Vi är oerhört glada över att kunna presentera Emily Tatlow som ny chef för Musica Vitae säger Musik i Syds VD, Susanne Rydén. Med Emily får vi en kunnig och engagerad person som brinner för tillgången till kultur i hela landet.

Emily Tatlow tillträder sin nya tjänst i januari 2022.


Foto: Nadja Sjöström


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.