Sveriges äldsta konserthus, Musikaliska vid Nybrokajen i Stockholm, har skaffat sig en ny vid i Noomi Hedlund. Därmed har hon också ansvar för Blåsarsymfonikerna och Länsmusiken i Stockholm.

Förordnandet gäller från 1 oktober 2021 till 1 april 2022, tills en mer permanent lösning av vd-tjänsten är på plats. 

Noomi Hedlund fortsätter samtidigt sin tjänst som verksamhetsutvecklare parallellt med vd-uppdraget. 

— Det är glädjande att vi kan knyta Noomi Hedlund närmare vår verksamhet under en intensiv period. Vi är imponerade över det hon hitintills uppnått som verksamhetsutvecklare, säger Ingela Lindh, styrelseordförande för Musikaliska AB, Blåsarsymfonikerna, Länsmusiken i Stockholm.

Satsar på blåsmusikens återväxt 

Sedan oktober 2020 är Noomi Hedlund anlitad som verksamhetsutvecklare med uppdraget att driva och samordna utvecklingsarbetet för de gemensamma verksamheterna Blåsarsymfonikerna och Musikaliska AB inför framtiden.

Hon har även lett arbetet med blåsmusikens återväxt i Sverige, som är en viktig del i Blåsarsymfonikernas arbete för kommande generationers blåsmusiker.

Sverker Gawell, som verkat som VD sedan 15 juni 2020, kommer att fortsätta som controller och administrativ chef på deltid. 

Blåsmusik bara i arkiven?

Vid senaste Rikstinget för västerländsk konstmusik medverkade Noomi Hedlund med ett uppmärksammat anförande om blåsmusikens framtid, som iMusiken kunde publicera härBilden: Noomi Hedlund, foto Robert Mosbach.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.