För drygt tre år sedan startade musikstreamingtjänsten Primephonic som uteslutande erbjöd klassisk musik, dvs västerländsk konstmusik.

Nu har Apple har köpt Primephonic och har för avsikt att införliva den i Apple Music via en app under 2022 som kommer att använda sig av Primephonics användargränssnitt.

Apple säger att Primephonics spellistor och exklusiva ljudinnehåll inledningsvis kommer sammanfogas med Apple Music. Ljudet av högsta kvalitet kommer att behållas.

Längre fram kommer andra funktioner från Primephonic också läggas till; såsom bättre bläddring, detaljerade sökfunktioner baserade på exempelvis kompositörer och detaljerad visning av metadata för klassisk musik.

Artister älskar Primephonic

–Att ta det bästa från Primephonic till Apple Music-prenumeranter är en oerhörd utveckling för branschen för klassisk musik, säger Thomas Steffens, Primephonics medgrundare och vd.

– Artister älskar Primephonic-tjänsten och det vi har gjort inom klassisk musik, och nu har vi möjligheten att slå oss samman med Apple för att ge miljontals lyssnare den absolut bästa upplevelsen. Vi får möjligheten att göra den klassiska musiken mainstream och sammanföra en ny generation musiker med nästa generations publik, fortsätter Steffens.

– Vi arbetar med en fantastisk ny klassisk musikupplevelse från Apple i början av nästa år, men tyvärr kommer Primephonic -tjänsten att tas offline från och med den 7 september, meddelar teamet bakom Primephonic.


Bilden: Primephonic så som det såg ut t o m den 30 augusti 2021

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.