Hon kommer att projektleda utbudet inom Kulturstudion och ansvara för musikdokumentärer, konserter och föreställningar. I augusti 2021 tillträder Mira Bartov som projektledare. Den tidigare var Ella Petersson, som gått över till Sveriges Radio P2.

Mira Bartov (född 1975) är operaregissör, tidigare konstnärlig ledare för Folkoperan och sedan 13 år tillbaka professor i musikdramatisk gestaltning på Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Hon började sin musikaliska utbildning vid Nordiskt Musikkonservatorium, utbildade sig sedan till skådespelerska vid Drama Centre London. Efter att ha studerat filosofi, litteratur, och idéhistoria vid Stockholms universitet, utbildade hon sig till operaregissör vid Operahögskolan i Stockholm och utexaminerades 2005.

Plattform för den post-pandemiska kulturen

I ett pressmeddelande säger hon att det nya uppdraget handlar om att ”fånga, föreviga och förmedla fantastiska ögonblick”.

– Det handlar om att tillgängliggöra kulturella skatter för en stor och bred publik. Men också att vara med och skapa en plattform för den nya postpandemiska kulturen.

– Nu börjar kanske vår tids renässans, och jag är mycket stolt och glad att få förtroendet att ta del av den i och med SVT:s musikutbud.


Foto: SVT
LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.