– Jag vill bidra till att människor över hela landet upplever glädje och engagemang kring den musik som NRK presenterar. Jag vill arbeta för en öppen dialog med alla som arbetar med och inom musikområdet i Norge. På det sättet kan vi ständigt tänka nytt om musikinnehållet och hur vi förmedlar musik, sägs i ett pressmeddelande från NRK, norska radion, när man presenterar nye musikchefen Mats Borch Bugge. Han börjar sitt nya arbete under hösten 2021.

Den nya musikchefen kommer att ansvara för musik för hela NRK, inklusive innehållet på mobilen, och ha ett övergripande, strategiskt ansvar för kanalernas musikutbud.

Borch Bugge har arbetat med musik under stora delar av sitt liv, både inom och utanför NRK. 2009-2018 var han musikchef på NRK P3 och arbetade med liveinspelningar, med KORK (Kringkastingsorkestret), olika festivaler med mera. Dessutom etablerade han bland annat begreppen P3Gull och P3Live.


Foto: Julia-Marie-Naglestad

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.