Folkmusik är viktigt, folkhälsa är viktigare, konstaterar ledningen för folkmusikfestivalen i Korrö. I normala fall brukar den hållas i slutet av juli varje år, men även 2021 får man tänka om kring genomförandet.

Sveriges (i normala tider) största folkmusikfestival blir i formen av en satellitfestival. På 14 olika platser runt om Korrö (som ligger söder om Växjö) kommer det att erbjudas livekonserter. På plats. På riktigt. Till så många som möjligt under säkra förhållanden.

– Vi vet att våra besökare helst av allt vill ha liveupplevelser. Så vi gör vårt yttersta för att kunna erbjuda det, säger Anders Smedenmark, producent för Korröfestivalen som arrangeras tillsammans med Musik i Syd.

Exakt vilka platser det handlar om, vilka lokaler och scener konserterna kommer att genomföras på kommer efterhand att meddelas på festivalens webbplats under juni.

Under tiden uppmanas intresserade att stämma fiolen och boka grannens husvagn.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.