Ett 30-tal förskolor i Malmö får en digital konsert från UNGA Musik i Syd. När höstens turné med föreställningen Dos Verterbuk, som ingår i Kulturell Allemansrätt Malmö stad, blev inställd valde arrangörerna att spela in den istället.

Föreställningen Dos Verterbuk – om trädet som nästan dog är ett musikaliskt och språkligt äventyr med sånger på svenska och jiddisch där barnen hjälper till att rädda den kloka, gamla ordboken Dos Verterbuk.

Medverkande är Louisa Lyne, sång, Jack Elz, sång/mandolin, Johnny Åman, kontrabas, och Anders Thorén, piano.

Sing-along

Konsertfilmen kompletteras med sing-along videos, så att barnen kan sjunga låtarna från föreställningen efteråt.

– Dessa sing-along videos finns på YouTube. Tanken är att barnen ska kunna sjunga dem hemma med syskon, föräldrar eller andra i hemmet, berättar Alice Samoilova, som är producent på UNGA Musik i Syd.

Arrangörerna hoppas att många förskolor tar del av det digitala konsertpaketet så att barnen får kultur även under pandemin. 

– Man kan välja mellan att se föreställningen tillsammans på avdelningen via projektor, eller i mindre grupper på en surfplatta.

Pedagogiskt material

Artisterna har även gjort ett pedagogiskt material kring karaktärerna i föreställningen som kan skrivas ut och arbetas med på förskolorna efteråt. Dessutom får förskolorna erbjudande om ett ’pop-up besök’ av artisterna. Förhoppningen är att Louisa Lyne och Jack Elz från föreställningen kan göra små, korta besök utomhus på några av förskolorna och spela en låt eller två. 


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.